El FabLab tutoritza una vintena de treballs de recerca d’estudiants de l’Ebre

El FabLab de les Terres de l’Ebre ha participat en una vintena de treballs des de la seva creació, el febrer de 2022. En concret, des de l’edifici del Sindicat d’Amposta s’ha tutoritzat i acompanyat a alumnes de treballs de recerca, de grau, de final de màster i altres projectes de formació professional. Les eines més utilitzades van des de la fresadora i la impressora 3D al tall làser o les tècniques de soldadura electrònica o videomapping. Un d’aquests treballs és el de l’estudiant Daniela Puertas, qui ha recreat un estómac humà per fer una demostració d’una màniga gàstrica.

Han fet ús del FAbLab alumnes dels centres educatius d’Amposta, però també de Deltebre, Sant Jaume d’Enveja o Alcanar, i més enllà de les Terres de l’Ebre, com és el cas de Pablo Bolaño, estudiant de l’institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant. Aquest estudiant s’ha desplaçat fins al FabLab per poder imprimir en 3D una mà humana.

Ambdós valoren molt positivament l’assessorament rebut al FabLab per poder desenvolupar els seus projectes.

El regidor de Polítiques d’Ocupació i Empresa, Miquel Subirats, ha mostrat la seva satisfacció per la bona rebuda que està tenint aquest innovador espai. Més enllà de l’alumnat des centres educatius, Subirats ha recordat que el FabLab està obert a tota la ciutadania.

El servei del FabLab s’ofereix de forma gratuïta però les persones interessades han de demanar cita prèvia.

Anunci

Més lectures